Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Sussie Viklund

Vårens sista klubbhoppning

21 MAJ 2022 12:09
5 juni är sista chansen innan sommaruppehållet att få ta sig runt en hoppbana. Du kan välja mellan blåbärshoppning, clear round eller tävling med två faser. Varmt välkommen med din anmälan!
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2022 12:09

Vårens sista hopptävling bjuder på tre olika klasser: Klass 1 som är en Blåbärshoppning för dig som aldrig tidigare tagit dig över bommar, känner dig ringrostig eller bara vill utmana dig själv lite. Klass 2 är en Clear round där alla felfria får rosett och klass 3 är en klubbtävling i två faser. Alla som startar oavsett klass förväntas även bidra som funktionärer under tävlingsdagen.

<<< Anmäler gör du HÄR

Klass 1: Blåbärshoppning

I klass 1 räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är från 10 till 30 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget rider fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp, och det är okej att ha någon som springer bredvid.

Alla som hoppar i klass 1 får en rosett efter tävlingen avslutats.

Klass 2: Clear round

I klass 2 sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 2 får en rosett efter tävlingen avslutats.

Klass 3: Valfri höjd, bedömning A/A:0 – Hoppning i två faser

Klass 3 rids i två faser. Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm. Du måste alltid stämma av med din ridlärare vad som passar dig och hästarna du anmäler dig på.

Framridning för dig som rider i klass 3 sker på utebanan där också framhoppning sker. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men du har själv ansvar för dig och din hästs uppvärmning. 

Anmälan

Tänk på att alltid rådfråga din ridlärare vilken höjd och häst som passar dig innan du anmäler dig. Du behöver ha tre hästar som önskemål för att anmälan ska vara giltig.

Anmälan öppnar lördag 21 maj kl 10:00 och stänger fredag 27 maj kl 17:00.

Start- och funktionärslista kommer upp senast fredag 3 juni på hemsidan.

Anmälan är bindande och betalning ska ske senast torsdag 26 maj, vid avanmälan efter sista anmälningsdag sker ingen återbetalning om inte sjukintyg kan uppvisas.

Kostnad?

Ridskoleekipage: 360:- för seniorer respektive 310:- för juniorer.
Privatryttare: 260:- för seniorer respektive 210:- för juniorer.

Avgiften betalas till Farsta Ryttarvänners Swish när du fått bekräftelse på mail. Märk alltid betalningen med ryttarens namn. 

Vill du vara funktionär?

Alla åldrar är välkomna och ingen förkunskap krävs, anmäl dig i formuläret ovan.

Cafeterian kommer vara öppen

Vår trevliga cafeteria kommer vara öppen och vi välkomnar publik. 

Frågor?

Mejla This is a mailto link

Skribent: Sussie ViklundtavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info