Hoppa till sidans innehåll

Startlista för klubbhoppningen

01 OKT 2020 18:15
På söndag 4 oktober är det äntligen dags för säsongens första klubbhoppning! Här finns startlista och information till alla deltagare.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 18:15

>> Startlista klubbhoppning (pdf)

Preliminärt tidsprogram

12.45 – samling och upprop på stallplanen, därefter bygger vi banan (framridningsgrupp 1 gör iordning sina hästar).
13:30 Gemensam bangång
13:45 Första startgrupp (Clear round) går in i ridhuset
14:30 Andra startgrupp (Clear round) redo att gå in i ridhuset
15:30 Cirka första start klass 2 Lätt E

Klass 1 Clear round

Framridning och framhoppning sker gemensamt i respektive startgrupp (grupp 1 och 2) i stora ridhuset och under ledning av ridlärare. 
Rosett vid felfri ritt fås direkt efter målgång.

Klass 2 Lätt E – Hoppning i två faser

Klass 2 rids som en "Lätt E". Det innebär att B-ponny hoppar 50 cm, C-ponny 60 cm, D-ponny 70 cm och häst hoppar 80 cm. I klass 2 rider vi två faser vilket betyder att de som hoppar felfritt i första fasen fortsätter direkt och hoppar nästa fas. Framridning för dig som rider i klass 2 sker i lilla ridhuset där också framhoppning sker. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ska träna på alla momenten under en tävling.

Antal placerade: Fyra bästa ponnyerna placerade, två bästa hästarna placerade.
Prisutdelning sker till fots i stora ridhuset efter klassen.

Utrustning

Alla hästar ska ha sin vanliga utrustning på sig, sadel, träns och benskydd. Hjälptyglar är inte tillåtet, men martingal är dock okej att använda. Andra ändringar av utrustning måste godkännas av ridlärare. Ryttaren får knoppa eller fläta manen och/eller svansen på sin häst.

Ryttaren får rida i vanliga ridkläder, klubbtröja eller tävlingskläder. Långärmat är obligatoriskt. Vi rekommenderar att säkerhetsväst bärs av alla ryttare under 18 år. Sporrar måste godkännas av ridlärare.

Framhoppningstips för deltagare i klass 2

Framhoppning för klass 2 sker individuellt och självständigt i lilla ridhuset. Max tre ekipage på framhoppningen samtidigt. Räkna med att du har cirka 15 minuter på dig att rida och hoppa fram. Led gärna din häst fem minuter på utebanan innan du sitter upp inne i lilla ridhuset.

Tänk på att värma upp dig och hästen med skritt, trav och galopp innan ni hoppar. Skritta alltid innanför spåret och håll alltid minst en hästlängd avstånd till hästen framför och åt sidan.

Kom ihåg att hästen inte ska vara för trött när den kommer in på banan och att den ska komma in med modet och viljan att hoppa felfritt.
Börja hoppa på räcket och avsluta med några språng på oxern. Cirka tre språng på varje hinder är att rekommendera.

Fråga gärna den vuxna funktionären som står i ridhuset om hjälp om du behöver det eller om du har några frågor. Funktionären säger till dig när det är din tur att skritta över till stora ridhuset.

På banan – klass 2

När du fått startsignal av speakern: ”Varsågod och rid” har du 45 sekunder på dig att rida över startlinjen.
Är du felfri i grundomgången så får du en ny startsignal innan du hoppar nästa fas som går på tid.
Det är alltid två hästar inne på banan, det tävlande ekipaget och nästa startande som håller sig beredd, men ur vägen.

Efter avslutad ritt

Skritta av din häst på lång tygel något varv i lilla ridhuset.
Om din häst ska starta en gång till med annan ryttare, lämna över hästen till hen.
Om din häst tävlat färdigt för dagen – ställ in hästen i stallet.
Borsta av din häst och kratsa hovarna.
Häng tillbaka hästens utrustning på rätt plats och putsa av tränset.

Cafeterian öppen!

Vi kommer att ha cafeterian öppen inomhus, så det kommer att finnas mackor och fika att köpa.

Pga covid-19 är det tyvärr inte tillåtet med någon publik. Tänk på att hålla avstånd vid bangång etc.
Glöm inte ha roligt, stötta och peppa dina kompisar 😊 Lycka till!

Vid frågor kontakta

This is a mailto link

Skribent: Matilda Hjertstrand
Epost: Adressen Gömd



Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: This is a mailto link

Se all info