Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sussie Viklund

Start- och funktionärslista klubbhoppning

11 MAR 2022 17:11
På söndag är vi många som samlas för klubbhoppning. Här är start- och funktionärslistan! Läs noga och var uppmärksam på vilka tider som gäller.
  • Skapad: 11 MAR 2022 17:11

Samling för tävlingsmöte kl 10:00. Sen genomgång och banbyggnad kl 11:45. 

>> Start- och funktionärslista (preliminär)

Alla medverkande kommer ha en funktionärsuppgift. Kolla funktionärslistan noga eller den separata hinderlistan som kommer komma upp. 

Blåbärshoppning

Det är okej att ha ledare eller någon som springer bredvid. Och det går bra att hoppa banan antingen i trav eller galopp. Här räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Rosett fås efter dagens sista ritt.

Clear Round

Det går bra att hoppa banan antingen i trav eller galopp. I Clear round får du rosett om du rider banan felfritt. Rosetterna delas ut efter dagens sista ritt. 

 Valfri höjd, bedömning A/A:0 – Hoppning i två faser

Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Framridning

Blåbär & Clear round

Framridning och framhoppning sker gemensamt i stora ridhuset och under ledning av ridlärare. 

Två faser

Framridning i lilla ridhuset där också framhoppning sker. Det får vara max 5 ekipage i ridhuset åt gången. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning. 

Tänk på att värma upp dig och hästen med skritt, trav och galopp innan ni hoppar. Skritta alltid innanför spåret och håll alltid minst en hästlängd avstånd till hästen framför och åt sidan. 

Börja hoppa på räcket och avsluta med några språng på oxern. Ropa högt och tydligt innan du rider an på ett hinder. Cirka två-tre språng på varje hinder är att rekommendera.

Kom ihåg att hästen inte ska vara för trött när den kommer in på banan och att den ska komma in med modet och viljan att hoppa felfritt.

Fråga gärna den vuxna funktionären som finns på plats om hjälp om du behöver det eller om du har några frågor. Funktionären säger till dig när det är din tur att skritta över till stora ridhuset.

Det är bara tillåtet för ekipage och funktionärer att vara på ridbanan. 

Utrustning

Alla hästar ska ha sin vanliga utrustning på sig, sadel, träns och benskydd. Hjälptyglar är inte tillåtet i Två faser, men martingal är okej att använda. Andra ändringar av utrustning måste godkännas av ridlärare. Ryttaren får knoppa eller fläta manen och/eller svansen på sin häst. Tänk på att återställa allt efter ritten.

Ryttaren får rida i vanliga ridkläder, klubbtröja eller tävlingskläder. Långärmat är obligatoriskt. Vi rekommenderar att säkerhetsväst bärs av alla ryttare under 18 år. Sporrar måste godkännas av ridlärare.

Efter sista ritt

När alla ekipage ridigt hjälps vi åt att ställan undan hinder och göra fint på ridskolan. När detta är gjort är det prisutdelning utanför stallet.

Cafeterian

Vår cafeteria kommer vara öppen från kl 10:00 och där finns det mycket gott att upptäcka. 

Varmt välkommen till en rolig dag på hoppbanan!tavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info