Hoppa till sidans innehåll
Olof med ridskolehästen Eristov

Ordförande har ordet

16 FEB 2022 23:08
Olof Sandberg ser fram emot många aktiviteter för klubbens medlemmar, fler ridande pensionärer och en cafeteria som vi äntligen kan öppna upp utan restriktioner.
  • Skapad: 16 FEB 2022 23:08

Jag som skriver detta heter Olof Sandberg och har under 2021 varit ordförande för Farsta Ryttarvänner. Ridklubben är till för medlemmarna i Farsta Ryttarvänner och medlemskap i klubben är obligatorisk för att få rida på Farsta Ridskola. Farsta Ridskola drivs av Claudia och Harald och har hand om ridverksamheten. Det är de som arranderar lokalerna och äger hästarna. För att ni bättre ska förstå vad skillnaden är ska vi från klubben försöka vara mer synliga under 2022.  Vad har då klubben lyckats åstadkomma under 2021; t.ex. har vi tagit fram nya klubbkläder, byggt ett omklädningsrum, ordnat Grönt kortkurser. Vi är också en förutsättning för att klubben får delta i cuperna och allsvenska och vi betalar anmälningsavgifterna dit.

En viktig del i klubbens verksamhet är ungdomssektion, USEK. De ordnar olika aktiviteter, främst för klubbens ungdomar. USEKs verksamhet har gått lite på sparlåga under corona men nu har man planer på att aktivera sig mer. Fritidsledaren är ett viktigt stöd i den verksamheten men styrelsen engagerar sig också.

Året 2022

Så verkar äntligen corona-restriktionerna på väg att släppa. Fast ridverksamheten tycks vara en av de aktiviteter som klarat sig bäst kommer vi nu att kunna köra vår tävlingsverksamhet med full kraft. Under året har den verksamheten verkligen kommit i gång, tack Anna, Sussie, Camilla med flera som engagerat sig i arrangemangen. Och cuperna och allsvenskan har också kommit i gång. Så kul😊.

Tävlingsverksamheten

Under 2020 etablerades en tävlingsgrupp. Den har varit mycket betydelsefull för att få igång tävlingsverksamheten. Nu tänkte vi i ridklubben att vi tillsammans med ridskolan skulle ta ett bredare grepp så en bredare krets i klubben kan engageras i programridnings- och tävlingsverksamheten. Ett tävlingsmöte för alla som är engagerad i de olika tävlingsaktiviteterna som klubben deltar i kommer att arrangeras de närmaste dagarna. Passa på att engagera er, det är jättekul och stärker FRVs varumärke.

Årsmötet 19 februari

På lördag 19e är det också årsmöte i ridklubben. Ridklubben växer så det knakar, vi har nu 462 medlemmar i klubben, det är en ökning med 71 stycken sedan förra året. Det är väldigt trevligt och jag har snappat upp ett FRV och Farsta ridskola är mycket populära att rida på och bli medlem i. Det får vi vårda. Ni kan läsa mer om vad som hänt under året i verksamhetsberättelsen som läggs ut på hemsidan. Och kom gärna på årsmötet som vi kan hålla IRL i teorisalen.

Årsavgiften

Ett förslag som kommer att tas upp på årsmötet är årsavgiften för 2023. Styrelsen föreslår att avgiften för seniorer höjs från 400:-/år till 450:-. Junioravgiften kommer att ligga kvar på 300:-/år. Anledningen är bl a att avgifterna till ridsportförbunden ökar, av årsavgiften går 257,50:- per medlem dit. Andra ridklubbar i Stockholm har senioravgifter på 450-475 kronor så höjningen är en anpassning till utvecklingen.

I årsavgiften ingår olycksfallsförsäkring, möjlighet att delta i aktiviteter som ordnas av ridklubben samt Ridsportsförbundets tidning "Häst & Ryttare"

Cafeterian

En viktig inkomstkälla för klubben har varit cafeterian, men under coronan så har den aktiviteten kommit av sig lite. Men nu har vi en eldsjäl som håller ihop det, Frida Holst. Men för att det ska fungera måste vi förlita oss på att klubbens medlemmar kan ställa upp och driva kaféet löpande, i första hand på lördagar och under tävlingar. Vi hoppas att i första hand de som genom klubbens försorg kan tävla i de olika cuperna kan tänka sig att ställa upp. Vi föreslår att detta framöver blir ett krav. USEK har också anmält intresse för att engagera sig.

Till sist kan jag med glädje se att Stockholms kommun intresserar sig för pensionärers aktiviteter, bl a ridning. För alla som är 65 år eller äldre kommer klubben att få ett stöd på 10:- per ridtillfälle om vi är minst 10 personer som rider på ridskolan. I år var vi 9 st som uppfyllde kravet, men 2022 hoppas vi att några 64-åringar fortsätter att rida.

 

Skribent: Olof Sandberg
E-post: This is a mailto linktavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info