Hoppa till sidans innehåll

Höstens klubbhoppningar!

19 SEP 2022 18:54
Höstterminen är i full gång och våra klubbhoppningar börjar dra ihop sig. Först ut är Blåbärshoppning, Clear Round och tävling två faser 9 oktober.
  • Skapad: 19 SEP 2022 18:54

Höstens första klubbhoppning bjuder på två olika klasser: Klass 1 som är en Blåbärshoppning för dig som aldrig tidigare tagit dig över bommar, känner dig ringrostig eller bara vill utmana dig själv lite. Klass 2 är en Clear round där alla felfria får rosett och klass 3 är en klubbtävling i två faser. Alla som startar oavsett klass förväntas även bidra som funktionärer under tävlingsdagen.

Klass 1: Blåbärshoppning

I klass 1 räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är från 10 till 30 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget rider fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp, och det är okej att ha någon som springer bredvid.

Alla som hoppar i klass 1 får en rosett efter dagens sista ritt.

Klass 2: Clear round

I klass 2 sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 2 får en rosett efter dagens sista ritt.

Det går bra att köpa en rosett för 42 kronor även om du inte är felfri. 

Klass 3: Valfri höjd, bedömning A/A:0 – Hoppning i två faser

Klass 3 rids i två faser. Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm. Du måste alltid stämma av med din ridlärare vad som passar dig och hästarna du anmäler dig på.

Framridning för dig som rider i klass 3 sker på utebanan där också framhoppning sker. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men du har själv ansvar för dig och din hästs uppvärmning. 

Anmälan

Tänk på att alltid rådfråga din ridlärare vilken höjd och häst som passar dig innan du anmäler dig. Du behöver ha tre hästar som önskemål för att anmälan ska vara giltig.

Anmälan öppnar fredag 23 september kl 10:00 och stänger lördagen 1 oktober kl 10:00.

Start- och funktionärslista kommer upp senast fredag 7 oktober på hemsidan.

Anmälan är bindande och betalning ska ske senast lördag 1 oktober, vid avanmälan efter sista anmälningsdag sker ingen återbetalning om inte sjukintyg kan uppvisas.

Kostnad?

Ridskoleekipage: 375:- för seniorer respektive 325:- för juniorer.
Privatryttare: 275:- för seniorer respektive 225:- för juniorer.

Avgiften betalas till Farsta Ryttarvänners Swish när du fått bekräftelse på mail. Märk alltid betalningen med ryttarens namn. 

Vill du vara funktionär?

Alla åldrar är välkomna och ingen förkunskap krävs, anmäl dig i formuläret ovan.

Cafeterian kommer vara öppen

Vår trevliga cafeteria kommer vara öppen och vi välkomnar publik. 

Frågor?

Mejla This is a mailto link

Skribent: Sussie

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info