Hoppa till sidans innehåll

Förändring för fritidsledaren på Farsta

13 FEB 2022 15:13
Ryttaralliansen, som ansvarar för fritidsledarverksamheten på Stockholms ridklubbar, har beslutat att organisera om verksamheten. Här kan du läsa om vad det innebär för Farsta.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2022 15:13

Ryttaralliansen startade på 80-talet som en arbetsgrupp mellan staden och de privata ridskolornas klubbar. I mitten på 90-talet förändrades detta samarbete till att bli en ekonomisk förening med arbetsgivaransvar för de fritidsledare som klubbarna fick bidrag för att ha.

Nu har Ryttaraliansen, som ansvarar för fritidsledarverksamheten på Stockholms ridklubbar, beslutat att organisera om verksamheten. För Farstas del innebär det att vår fritidsledare Anna Clevesjö har blivit uppsagd. Det är naturligtvis tråkigt att ta ett sådant beslut. Men som framgår av informationen nedan innebär det inte att fritidsledarverksamheten på bland annat Farsta kommer att upphöra. Och Anna kommer att vara kvar hos oss under sin uppsägningstid till slutet av juli.

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE FRITIDSVERKSAMHETEN

Fritidsverksamheten på ridanläggningarna i Stockholms Stad bedrivs frikopplat från ridskolornas verksamhet genom Ryttaralliansens (nedan “Föreningen”) i Stockholm försorg.

Föreningen har till uppgift att med bidrag från Stockholms Stad tillhandahålla fritidsverksamhet för barn och ungdomar på följande anläggningar: Bromma Ridklubb, Djurgårdens Ryttarklubb, Enskede Ridsällskap, Farsta Ryttarvänner, Mälarhöjdens Ryttarsällskap, Swartlings Ryttarförening, Vällingby Ridsällskap samt Ågesta Ridklubb.

På en extrastämma den 20 januari 2022 fattade Föreningen beslut om en omorganisation som medför att Föreningen inte ska ha några anställda fritidsledare. Föreningen kommer i framtiden endast ha en administrativ och samordnande funktion för kontroll och uppföljning av verksamheten. Samtliga fritidsledare verksamma på de berörda ridklubbarna runt om i Stockholm har mot denna bakgrund sagts upp från sina uppdrag i Föreningen pga. arbetsbrist, men kommer att fortsätta arbeta under sin uppsägningstid. 

Med start under våren/sommaren 2022 kommer fritidsledaruppdraget istället att bemannas genom respektive ridklubbs försorg. Då förutsättningarna och behoven skiljer sig åt på de olika anläggningarna kommer förändringarna även att medföra något olika påverkan på fritidsledarverksamheten på respektive anläggning. Vi är angelägna om att med denna omorganisation så snart som möjligt kunna fullgöra Föreningens uppdrag - att tillhandahålla fritidsverksamhet för barn och unga på samtliga anläggningar. Eventuella frågor besvaras av Marcus Andersson, sekreterare i Ryttaralliansen (tel. 0702-629607).

 

Stockholm den 4 februari 2022

Ryttaralliansen i Stockholm
gm Styrelsen

Skribent: StyrelsentavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info