Hoppa till sidans innehåll
Olof med ridskolehästen Eristov

Ordföranden har ordet

27 SEP 2021 09:03
Olof Sandberg, klubbens ordförande sedan 2016, ser fram emot en höst med färre restriktioner.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2021 09:03

Hej!

Äntligen släpper restriktionerna så vi kan börja träffas och bedriva verksamheten normalt. Vi som ridklubb har ju varit ganska lyckligt lottade, vi har kunnat bedriva ridning ganska normalt. Men med tävlandet har det varit lite besvärligare, även om vår duktiga tävlingsgrupp arrangerat flera träningstävlingar.

Men nu drar det igång. Vi genomför två Grönt kortkurser under hösten, främst för ungdomar men också med deltagande av vuxna, som blivit ganska fulltecknade. Grönt kort är ju en utbildning man måste genomgått för att få tävla högre upp än klubbtävlingar. För att genomföra kurserna och hålla nere priserna så har vi fått stöd från Svenska Ridsportförbundet. Kul!

En av våra medlemmar kommer också att gå en utbildning som hoppdomare så vi är bättre rustade när vi utvecklar vår hoppverksamhet.

Ungdomssektionen, USEK, har också startat upp. Vi kommer under året, i samråd med fritidsledaren, skicka iväg några av dem på ULK, ungdomsledarutbildning. För detta har vi också fått stöd från Svenska Ridsportförbundet. USEK har också inlett planeringen av Luciashowen som i år blir 19 december.

Vi hoppas inom kort kunna erbjuda klubbkläder. Vi har tagit fram en ny logga och ska hitta en ny leverantör så vi kan ha fram nya kläder lagom till jul.

Styrelsen har också tagit fram en ny prislista för deltagande i olika klubbevenemang. Klubben har investerat en del i tävlingsutrustning; dressyrstaket, hindermaterial; och vi kommer att behöva mer resurser för kommande investeringar. Därför höjer vi avgifterna en smula.

För att stärka oss ekonomiskt ska vi sälja det gamla dressyrstaketet liksom vår hästtrailer. Trailern är ganska gammal och utvecklingen har sprungit förbi den. Dessutom kan man genom ridskolan få hyra hästtransport. Men det finns säkert andra som är intresserade.

Tyvärr har verksamheten i kaféet avstannat under coronan. Och det verkar trögt att få igång det. Lite synd, det har varit en bra intäktskälla. Styrelsen kommer att försöka få igång verksamheten men behöver stöd från klubbmedlemmar. Kontakta gärna mig, This is a mailto link, om du kan tänka dig att hjälpa till.

Med tillönskan om en givande ridhöst,

OloftavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info