Hoppa till sidans innehåll
Olof med ridskolehästen Eristov

Ordföranden har ordet

25 MAR 2021 09:33
Klubbens ordförande Olof Sandberg summerar 2020 och blickar fram emot ett 2021 där vi hoppas kunna genomföra fler roliga aktiviteter och tävlingar när pandemin väl tillåter.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2021 09:33

Hej!

Jag som skriver detta är Olof Sandberg, er ordförande. Jag har varit ordförande sedan 2016. Ridning är det bästa jag vet, har ridit i omgångar sedan jag var 16 år och har ridit på Farsta sedan 2005. Därför är det ett jätteroligt uppdrag att få vara ordförande i klubben och utveckla oss med mina jätteinspirerande styrelsemedlemmar. Ni kan se vilka de är under fliken Föreningen.

Det är kanske här på sin plats att säga två ord om skillnaden mellan ridklubben Farsta Ryttarvänner och Farsta Ridskola. Farsta Ridskola drivs av Claudia och Harald och har hand om ridverksamheten. Det är de som arranderar lokalerna och äger hästarna.

Ridklubben är till för medlemmarna i Farsta Ryttarvänner. Vi har ett nära samarbete med ridskolan och bl a måste man vara medlem i klubben för att få rida på ridskolan. En viktig del av ridklubben är ungdomssektionen, USEK, som är mycket aktiv, och ordnar aktiviteter för barn och ungdomar. Den samverkar nära med den fritidsledare vi genom Stockholms stad har på ridskolan. Klubben ordnar, ofta tillsammans med USEK, olika aktiviteter som tävlingar men också städdagar, sommarfest, luciashow mm. Tyvärr har många av dessa aktiviteter inte kunnat hållas under 2020 pga corona. Det har varit lite frustrerande och vi ser fram emot en mer normal verksamhet när vi får.

Vad hände förra året?

År 2020 var, corona till trots, ett år när det hände en del. Först och främst så ökade antalet medlemmar från 320 till 391. Mycket beror det på att ridskolan expanderat sin ridverksamhet. Och ridverksamheten har som väl är delvis förskonats från corona-restriktioner.

Tävlingsverksamheten är en viktig del av klubbens aktiviteter. Den är också viktig för att kunna skapa intäkter till klubben. Under 2020 etablerade vi en tävlingsgrupp som ska kunna utveckla tävlingsverksamheten för FRV. Vi vill att man kan vara med vare sig man är nybörjare eller avancerad ryttare. Vi har också passat på att investera i utrustning för tävlingar. Med stöd av sponsorer, Back on Track och 08 Parkett och Golv, och insamlad pant köpte vi in ett Fuck Cancer-hinder där 10 000 kronor gick till Ung Cancer. Ett nytt lättmonterat dressyrstaket har också köpts in liksom en uppgradering av hindermaterialet. Under 2020 har vi haft med lag i såväl ponny-cupen som Stockholmscupen och fick äran att ordna finaler i båda. Vi anmälde också ett lag till allsvenskan, div III.

Ett annat projekt för att ge klubben intäkter är kalenderprojektet. USEKs fd ordförande Filippa är en duktig fotograf och med hennes bilder tog vi fram en almanacka som skulle säljas i kafeterian. En stängd kafeteria gjorde det svårare att sälja kalendern. Men vi lyckades undvika förlust. Fortfarande finns kalendrar kvar för er som missade att köpa en. 

Vad har vi för planer för 2021?

Klubben är laddad för att kunna vara aktiva under 2021. Särskilt gäller det tävlingsverksamheten. Tävlingsgruppen har börjat planera för hur vi kan hålla igång den tävlingsrelaterade verksamheten trots corona-restriktioner.

Genom vår händiga vice ordförande Johan har vi börjat inreda ”loftet” (ligger innanför kaféet) för att kunna erbjuda FRVs medlemmar omklädningsrum. Planen är att det färdigställs under våren och att medlemmar kommer att erbjudas möjlighet att hyra skåp.

Enligt kontakter mellan Stockholms stad och ridskolan kommer man också att bygga omklädningsrum med duschar och andra aktivitetslokaler bredvid ingången till stora ridhuset. Det ser vi fram emot.

Vi ska aktivera klubbkläder. Sara Sohlström, ny i styrelsen, ska ta tag i detta så att FRV ska kunna synas nu när vi blivit mer aktiva.

En fråga som då aktualiserats är vår logga. Som ni sett har ridskolan en egen logga. FRVs nuvarande logga representerade både ridskolan och klubben. Nu ska vi ta fram en egen logga som påminner om den gamla så vi känns igen men som kanske blir lite annorlunda.

FRVs styrelse träffas ungefär en gång i månaden. Har ni frågor ni tycker styrelsen ska ta upp är ni välkomna att maila till mig på min mailadress This is a mailto link. Nästa gång vi ses är 22 april.

Vi ser fram emot ett spännande ridår 2021!

Er ordförande Olof

Skribent: Olof Sandberg
E-post: This is a mailto linktavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info