Hoppa till sidans innehåll

Startlista klubbhoppning

08 OKT 2021 18:04
På söndag är det dags! Här finns startlista och viktig information till alla deltagare och funktionärer.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2021 18:04

Preliminärt tidsprogram

12:00 Samling och upprop på stallplanen, därefter bygger vi banan (Klass 1 gör iordning sina hästar).
12:30 Bangång
12:55 Klass 1 går in i ridhuset
13:30 Klass 1 klara, paus inför Klass 2
14:00 Första start klass 2

>> Startlista klubbhoppning

Klass 1

Framridning och framhoppning sker gemensamt i stora ridhuset och under ledning av ridlärare. I Klass 1 räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Rosett går att köpa för 30 kronor via Swish efter avslutad ritt. 

Klass 2

Klass 2 rids som en "Lätt E" i två faser A/A:0. 
Två faser A/A:0 innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning. Hinderhöjden baseras på vilken kategori ponnyn tillhör. B, C eller D. Hästar hoppar 80 cm.
Det är alltid två hästar inne på banan, det tävlande ekipaget och nästa startande som håller sig beredd, men ur vägen.

Utrustning

Alla hästar ska ha sin vanliga utrustning på sig, sadel, träns och benskydd. Hjälptyglar är inte tillåtet i klass 2, men martingal är okej att använda. Andra ändringar av utrustning måste godkännas av ridlärare. Ryttaren får knoppa eller fläta manen och/eller svansen på sin häst. Tänk på att återställa allt efter ritten.

Ryttaren får rida i vanliga ridkläder, klubbtröja eller tävlingskläder. Långärmat är obligatoriskt. Vi rekommenderar att säkerhetsväst bärs av alla ryttare under 18 år. Sporrar måste godkännas av ridlärare.

Framridning

För dig som rider i klass 2 sker framridning på utebanan där också framhoppning sker. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning.

Tänk på att värma upp dig och hästen med skritt, trav och galopp innan ni hoppar. Skritta alltid innanför spåret och håll alltid minst en hästlängd avstånd till hästen framför och åt sidan. 

Börja hoppa på räcket och avsluta med några språng på oxern. Ropa högt och tydligt innan du rider an på ett hinder. Cirka två-tre språng på varje hinder är att rekommendera.

Kom ihåg att hästen inte ska vara för trött när den kommer in på banan och att den ska komma in med modet och viljan att hoppa felfritt.

Fråga gärna den vuxna funktionären som finns på plats om hjälp om du behöver det eller om du har några frågor. Funktionären säger till dig när det är din tur att skritta över till stora ridhuset.

Efter sista ritt

När alla ekipage ridigt hjälps vi åt att ställan undan hinder och göra fint på ridskolan. När detta är gjort är det prisutdelning utanför stallet. 

Publik är välkommen! 

Vi får återigen välkomna publik till våra evenemang. Men vi fortsätter självklart att hjälpas åt att hålla avstånd och stanna hemma vid minsta symtom. 

Tyvärr är inte vår caféteria öppen denna dag.

Vid frågor kontakta oss på This is a mailto link

Vi ser fram emot en rolig dag tillsammans!tavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info