Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sussie Viklund

Info och startlista för KM i dressyr på söndag

16 OKT 2020 16:50
På söndag 18 oktober är det dags för första omgången i KM i dressyr 2020. Här finns startlistor samt praktisk information till tävlande ryttare.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 16:50

>> Startlista (pdf)
(Seniorernas hästar delas ut först på söndag)

Från kl 12.00 går det bra att börja fixa sin häst. Se till att din häst är ordentligt borstad, tvättad (om den har något vitt eller är mkt smutsig) och knoppad innan du tävlar. Även hästens utrustning ska vara putsad.

Hästarna ska ha sin vanliga utrustning, dock inte hjälptyglar eftersom det inte är tillåtet på tävling. För hästar som går med pessoabett ska tygeln sättas i den stora ringen. Benskydden får bytas till vita om du har egna och får bäras även på tävlingsbanan. Det går bra att byta till vitt schabrak och pannband om du har egna som du vill använda. Om du byter någon av dessa delar är det mycket viktigt att du byter tillbaka till det du ändrat på utrustningen efter att du tävlat.

Det är tillåtet att rida med sporrar om du fått godkänt av din ridlärare, men det är självklart inget krav. Ridspö är inte tillåtet på tävlingsbanan.

Kl 13.00 samlas vi utanför stallet. Vi går igenom dagen och det finns chans att ställa frågor. Då går vi också igenom att alla har betalat. Ni som startar från nr 6 och framåt hjälps åt att bygga dressyrstaketet och ställa ut bokstäver i stora ridhuset. Ansvariga är Anna, Maria och Camilla. Ni som har startnummer 1-5 får lov att förbereda er och hästen inför er start.

Kl 14.00 är första start i LC:1. På startlistan står det vilken tid du ska sitta upp och vilken tid du startar. Dessa tider kan dock komma att justeras lite under dagen. Vi hjälps åt att hålla kolla på när det blir dags för dig att ta ut din häst.

Du ansvarar själv för din framridning, som är ca 30 min. Framridningen sker i lilla ridhuset. Tänk på att det är högerregeln som gäller och att den som rider på fyrkantsspåret har företräde, samt att högst gångart rider ytterst på spåret. Håll alltid minst en hästlängds avstånd åt alla håll.

En funktionär kommer att säga till dig när du ska gå till stora ridhuset. Innan du kommer in på tävlingsbanan ska du lämna ifrån dig ditt spö om du har haft något på framridningen. I LC:1 kommer det alltid att vara ett ekipage i kollekten i stora ridhuset.

Ca kl 17.00 efter att alla har ridit är det prisutdelning som sker utan häst. Det kommer att vara 3 placerade i varje klass. Eftersom detta är en deltävling i KM så koras inte Klubbmästare i respektive klass denna dag. Alla hjälps åt att ta bort banan. Marie, Karin och Vita är ansvariga för detta.

Pga Covid-19 är det tyvärr inte tillåtet med publik på tävling. Juniorer får ha med sig en vuxen medhjälpare.

Caféet kommer att vara öppet under tävlingsdagen.

Vid frågor mejla This is a mailto link eller fråga oss i stallet. Vi ser fram emot en rolig tävlingsdag!

Lycka till!

Skribent: Matilda Hjertstrand
E-post: Adressen GömdtavlingarVT2022_448x329px_copy.jpg

cupervT2021_448x329px_copy.jpg

hyrskap_448x329px_copy.jpg

Postadress:
Farsta Ryttarvänner - Ridsport
Erika Ahlman, Sjöbrinken 12
13251 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: 0702089780
E-post: frv@farstaryttarvann...

Se all info